Rólunk

Oldalunkon vicces, poénos, nevettető kép, videó és szöveg anyagokat osztunk meg, hogy minden nap visszatérve kikapcsolódhass ha az oldalunkat böngészed! Töltődj fel te is! Kapd meg a napi dopamin adagodat nálunk!
Üdvözlettel a Fa-bula.blog.hu csapata

Címkék

3D (2) agy (1) Agyműtét (1) Albánia (1) áldás (1) amerika (1) Angry Birds fan (1) átverés (1) baleset (2) barlang (1) barney (1) Barney Stinson (1) Beküldött (1) benne(d) (1) bicikli (1) biszmegálló (1) bucaj (1) buszmegallo (1) chips (1) cica (2) cipo (1) cipő (1) cipzár (1) csibe (1) Csodás felhők (1) Cuck Norris (1) Dalai Láma (1) Dean (1) dohányzás (1) ébressz (1) égés (1) Elfogadnád (1) Empire State Building (1) Ez mi ez (1) fa-bula (120) fabula (120) fasza szvetter (1) fél paprika (1) fél zöld paprika (1) férfi (1) ferfi (1) Ferrari 250 GTO (1) Foglalt (1) fogorvosnál (1) fotós (1) gangnam style (2) Gangnam Style (1) gumicukor (1) gyerekneveles (1) háborús hősök (1) helikopter (1) Hibalátor (1) hivatalos bejárat (1) Hokkaido (1) Hulk (1) identitás (1) időzítés (1) iglu (1) Iphone (1) Jakuzzi (1) Japán (1) játék (1) jég (1) (1) jövő (1) kamion (1) kátyú (1) kave (1) kávé (1) kolesz (1) korsó (1) kövön-sielés ausztria (1) lányok tél (1) laptop vizes (1) Like (3) Likeold az oldalamat (1) Like my page (1) magyarország (1) majmok (1) Marietta sziget (1) Mario (1) mcdonalds (1) menyasszony (1) merevlemez 1956 (1) metró (1) mikro (1) mikrofon (1) mikrohullam (1) mikrohullamu (1) Mindennapi praktikák (1) Minden megoldható (1) müvészet (1) napelem (1) nemzetkozi (1) nőnap (1) nonap (1) Odaát (1) orvos (1) ötlet (1) papa (2) pápa (1) paprika (1) paradicsom (1) Pókember (1) pope (1) Popeye (1) radiator (1) radiátor (1) ragasztószalag (1) rizs (1) román cimer (1) Sam (1) sátor (1) síszezon (1) stílus (1) Supernatural (1) Super Mario (1) suti (1) szabadság (1) szép álmokat (1) szerelem (1) szeret (1) Szilveszter (1) szobor (1) szobor borotválkozik (1) szúnyog (1) tábortüz (1) tél (1) telefon (1) Trollkodás (1) uj (1) újságpapír (1) uj papa (1) undorító (1) valentin (1) valosághü Popeye (1) valosáos Popeye (1) Vegetáriánus (1) világ (2) vilag (1) virág (1) wc (1) wow (1) wow játékos (1) zold paprika (1) zöld paprika (1) Címkefelhő

Látogató számláló

Gyűjts Likeokat az oldaladnak

látogató számláló

A mikrohullámú sütő elpusztítja a rákellenes tápanyagokat az élelmiszerekben és elősegíti a táplálkozási hiányosságok kialakulását

2013.03.13. 10:05 Fa bula

mikrohullámú-sütő-300x200.jpg

A mikrohullámok megtizedelik az élelmiszerek tápanyagértékét, tönkretéve azokat a vitaminokat és fitotápanyagokat, amelyek betegségek megelőzésére és a jó egészség fenntartására hivatottak. A korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a brokkoli rákellenes hatóanyagainak 98%-a megsemmisül a mikrohullámú sütőben.

Ahhoz, hogy megértsük miért, meg kell értenünk a vitaminok és fitotápanyagok (növényi alapú tápanyagok) felépítését. Ezek az anyagok nagyon kényes, törékeny molekulákból állnak. Hő által könnyen megsemmisíthetők, ezért van az, hogy a nyers növényi élelmiszerek több növényi tápanyagot tartalmaznak, mint a főtt ételek. A karotinoidok, antioxidánsok és más molekulák, mint a DIM (a brokkoliban), illetve antocianinok (lila káposzta), mind könnyen megsemmisíthetők mikrohullámú energiával.

 

A mikrohullámok sejt szinten pusztítják el az élelmiszereket

A mikrohullám alkalmazása a legrosszabb módja az ételek főzésének, mert a mikrohullámok a vízmolekulákat gerjesztik, ami hővé alakul, belülről kifelé melegítve az élelmiszert. Ez azt eredményezi, hogy egy teljes molekuláris bomlás indul meg sejtről sejtre, így a brokkoli, sárgarépa, stb. vitaminjai és fitonutriensei, amelyek megvédenének bennünket a betegségektől, lebomlanak.

A mikrohullámmal melegített ételek nem csupán “halott” élelmiszerek minden szinten, hanem olyan élelmiszerekről van szó, amelyek már molekulárisan dekonstruáltak. Csak üres kalória, rost és ásványi anyagok maradnak bennük. Gyakorlatilag a teljes vitamin-és fitonutriens tartalom megsemmisül.

Bárki aki azt mondja, hogy a mikrohullámon melegített élelmiszer egészséges, az nem vesz tudomást a különböző főzési módszerekről. A zöldségek párolása például nagyszerű módja egyes zöldségek főzésének, annak érdekében, hogy bizonyos tápanyagok biológiailag metabolizálhatóbbak legyenek. A mikrohullám elpusztítja a zöldségeket belülről kifelé, a sejtek szintjén.

microwater1.jpgUgyanazon fajú növény mikrózott és tisztitott vizzel való öntözése. A kép a 9. napon készült.

A tanulmány itt olvasható.

Ne tévesszen meg a látszat

Ami igazán megtévesztő az az, hogy a mikrohullámú főzés után az élelmiszer még mindig alapvetően ugyanolyannak tűnik, de a sejtek szintjén ​​ez olyan, mintha egy nukleáris háború játszódott volna le. A tényleges molekuláris szerkezeteket megtizedelte a mikrohullám. Ha erőteljes mikroszkópunk lenne, sohasem ennénk meg ezeket az ételeket, mert felismernénk, hogy tápértékükben mennyire kietlenek is valójában.

Ha egészséges módon szeretnél étkezni, győződj meg róla, hogy étkezésed jelentős részét nyers növények teszik ki. Lehet párolt, sült, vagy akár grillezett zöldségeket is fogyasztani. Grillezéskor csak arra kell vigyáznunk, hogy ne égessük meg a zöldséget, mert akkor mérgező, rákot okozó vegyi anyagokat fog tartalmazni, amelyek elősegítik a vastagbélrák kialakulását.

Források:

https://www.youtube.com/watch?v=_KFElCnTcmc

http://chetday.com/microwave.html

http://www.naturalnews.com/031929_microwaved_water_plants.html

40 komment

Címkék: mikro mikrohullam mikrohullamu

A bejegyzés trackback címe:

https://fa-bula.blog.hu/api/trackback/id/tr535132257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aztapaszta 2013.03.14. 14:16:59

ha lopsz, akkor legalább rakd ki honnan:

naturahirek.hu/a-mikrohullamu-suto-elpusztitja-a-rakellenes-tapanyagokat-az-elelmiszerekben-es-elosegiti-a-taplalkozasi-hianyossagok-kialakulasat/

viszont:A legtöbb kísérlet szerint azonban ennek épp az ellenkezője igaz. Minden főzési technológia tönkreteheti a vitaminokat és más tápanyagokat. Ennek mértéke attól függ, mennyi ideig főzik az ételt, mennyi folyadék szükséges a főzéshez, és milyen hőfokon történik az étel elkészítése.

Mivel a mikrohullámú sütők általában kevesebb hővel működnek, mint a hagyományos főzési módszerek, ráadásul rövidebb idő is szükséges az ételek elkészítéséhez, általában ezek a sütők a legkíméletesebbek.

ubu1 2013.03.14. 14:22:59

Mi ez a sötétzöld szöveg megint az Index címlapján? Nincs jobb téma? Elég kemény ferdítések vannak a posztban.

Teng-Hsziao Gerzson 2013.03.14. 14:31:38

Sajnos a cikk egy jó része tévedés, maga az említett tanulmány is kamu, lásd alább:
www.snopes.com/science/microwave/plants.asp

Ami a vitaminok lebomlására vonatkozó megállapítást illeti, nem tudom, mennyire igaz, vagy sem. Egy dolog viszont biztos: a cikk nem magyarázza meg, hogyha a vitaminok hő hatására lebomlanak, akkor a gázon melegítésből érkező hő miért nem bontja le őket. Innentől két eset lehetséges:
1. A gázon melegítés ugyanolyan káros, hiszen a lebomlás okaként megjelölt hőhatás mindkét esetben jelen van
2. Egyik sem káros, mert a hőhatás önmagában nem bontja le a vitaminokat.
Sajnos nem tudom, melyik eset igaz a kettő közül, el tudom hinni, hogy a második, de bármelyik is áll fenn, a szóban forgó állítás önellentmondás, tehát biztosan nem igaz.
Kérlek, kedves posztoló, javítsd a tévedéseket, vagy magyarázd el, ha tévedtem valamiben!
Köszönöm.

Teng-Hsziao Gerzson 2013.03.14. 14:33:30

Hm, most látom, ez az oldal humorosként pozícionálja magát, szóval gondolom ez a poszt nem komoly. Ebben az esetben visszavonom a posztolót illető vádjaimat. :D

hungi. (törölt) 2013.03.14. 14:33:32

Úristen, mekkora hülye a tisztelt poszt másoló/készítő...

A mikrohullám működési elvéről olvasott talán valaha? Nem "marad" semmi a mikrohullámozott ételben/italban, hiszen a mikrohullám csak rezegteti a bennük lévő molekulákat.

A hivatkozott oldalon többen is írták, hogy a kísérletet elvégző hölgy később bevallotta, hogy direkt gyilkolta meg a "mikróvízzel" locsolt növényt.

hungi. (törölt) 2013.03.14. 14:36:52

Sajnos azindexről idetévedtek a cikket olvassák, nem a blog küldetési nyilatkozatát, úgyhogy nem árt a kioktatás.

A másik meg, hogy amíg betelefonálós műsorok szólnak arról, hogy olcsón Józsival, a tisztánlátó/pénzenergia küldővel beszélhessünk, nem árt a népnevelés :)

infrablu 2013.03.14. 14:40:58

Gyorsan íródhatott a cikk, mert lemaradt a nemrég újra divatba jött befejezés: "Nálam meg lehet venni csupán x10 ezer HUF-ért azt az eszközt, amit a mikro tetejére téve hatástalaníthatjuk a káros folyamatot. Ha fontos önnek az egészség, telefonáljon azonnal"

2013.03.14. 14:57:46

"A zöldségek párolása például nagyszerű módja egyes zöldségek főzésének, annak érdekében, hogy bizonyos tápanyagok biológiailag metabolizálhatóbbak legyenek."

vs.

"... Hő által könnyen megsemmisíthetők ..."

De most őszintén, szerinted a brokkoli tudja, hogy most párolod vagy mikrózod? Az első esetben nem esnek szét a makromolekulák benne?
Igen, gondold végig, a válasz egyszerű.

Hülyeség a köbön.

Nem mellesleg, ha elpusztul bennük minden, akkor a mikro rohadtul ideális a fogyókúrára, már ha csak üres rost marad utána tényleg. (sajnos nem :))

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.03.14. 15:40:20

tudjuk
mint ahogy azt is, hogy az emberszabásúak anatómiája a növényevésre lett tervezve, vagyis a nyers növények fogyasztása a legjobb

ha meg már főzés, akkor max. párolás

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.03.14. 16:04:56

Nagyon remélem, hogy tényleg csak a hülyeség kifigurázásáról szólt ez a bejegyzés...

pizzaboy 2013.03.14. 16:15:58

@wmiki: növényevésre "tervezve"? Ki tervezte növényevésre?

Mária 2013.03.14. 16:36:56

"a mikrohullámok a vízmolekulákat gerjesztik, ami hővé alakul"

WTF?

Kár terjeszteni ezt a sok sületlenséget.

Hiszen a posztoló szókincsében még az sincs benne, hogy mi lehet a rendes neve az "erőteljes mikroszkóp"-nak.

Természettudományos alapismereteket meg végképp nem feltételezek róla, ez látszik is a pongyola fordításon, amit nyilván nem ő végzett, de még csak nem is fogalmazott át, hiszen a "a mikrohullámok a vízmolekulákat gerjesztik, ami hővé alakul" fordulatra találatokat ad a Google.

Mária 2013.03.14. 16:39:11

@wmiki:

"az emberszabásúak anatómiája a növényevésre lett tervezve"

Amikor a gumós zápfogat tanították, bizonyára hiányoztál az iskolából.

janper 2013.03.14. 17:51:38

A posztolo dobbenetesen sotet es muveletlen.

Maria: wmiki ugy altalaban eliteli a tanulast meg az iskolarendszert, szoval vele nem igazan erdemes beszelgetni (az igen megtisztelo 'leggyagyasabb posztolo a blog.hu-n' cimet is kierdemelte, ami azert nem kis dolog).

nyisztor 2013.03.14. 17:59:08

a cikk olvasásához szőke haj kötelező

Durban Poison 2013.03.14. 18:27:38

Fingom sincs mennyire ártalmas a mikro,de az tudom,hogy az étel ízét egyszerűen tönkrevágja.Legvégső esetben használom csak.Aki szerint ez baromság,
az egy igénytelen barom :D

midnight coder 2013.03.14. 18:36:05

Jó szar szinten állhat a természettudományos képzés ebben az országban mostanság, ha a post írójának megvan mind a nyolc elemije.

wovbagger 2013.03.14. 18:37:49

Kedves posztoló!

Írásodat olvasva úgy tűnik, annyi fogalmad sincs a természettudományról, mint egy beteg lepkének. Kérlek, ostobaságokkal (félrefordításokkal, és -értelmezésekkel) ne szaporítsd a netszemetet! Ha mindenáron írhatnékot érzel magadban, tisztelettel javaslom, hogy járj és olvass utána a témának: milliónyi cikk, írás és könyv foglalkozik a mikrohullámú kémiával és az élelmiszerkémiával.

Minden jót kívánva, üdvözlettel.

magyar bucó 2013.03.14. 18:54:23

Te ezt a sok hülyeséget hiszed is, vagy csak terjeszted?

Alaister Grand 2013.03.14. 19:09:52

Jók a kommentek. Figyelmetlenek, de jók. :)

LAVÓRVAGÁNY 2013.03.14. 19:11:36

Ez van, ha a hülye okoskodik.
"a mikrohullámok a vízmolekulákat gerjesztik, ami hővé alakul"
Tehát nem csak fizikát nem tanultál, de a nyelvtan se ment olyan jól. Gondolom izgultál azon is, ki volt a pápa, ugye?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.14. 19:13:29

Ezeket a teljesen alaptalan faszságokat honnan szedted?

(Az más kérdés, hogy már a tápanyag fogalmával sem vagy tiszában. És megint más, hogy nem tudsz magyarul.)

Törékeny molekula? Az meg mi a faszom? Fogadjunk, hogy kémiából többször buktál! Különben ekkora baromságot nem nagyon írnál le.

"a vízmolekulákat gerjesztik, ami hővé alakul"
Ismét csak: mi a faszom? Fizikából is többször buktál, az tuti.

"molekulárisan dekonstruáltak"
Hogy mi a van? Tényleg le bírsz írni ekkor értelmetlen ökörséget?

A víznek ráadásul mi a fasz kárt okozna a mikrózás? Felbomlik a vízmolekula, vagy mi a faszom?

A vitaminok egy része tényleg lebomlik a hőtől, te agybeteg, de az akkor is, ha bármilyen egyéb hőközléssel melegíted azt a nyomorult répát vagy bármi faszt, amit eszel. Meg ami sejt megsemmisül, az azért semmisül meg, mert 100 Celsius-fok fölött a víz gőzzé válik, megnő a belső nyomás, és szétrombolja. De itt is tök mindegy, hogy mivel melegíted. Valójában ezen alapul a pasztörizálás. Pedig hol a picsában volt még akkor mikrohullámú sütő meg magnetron?

Csak nem valami ezoterikusan elszállt, totálisan gondolkodásképtelen idióta picsát tisztelhetünk a személyedben?

Pierr Kardán 2013.03.14. 20:41:04

@Alaister Grand: Kedves Alaister!

Ha egy blog egy posztja kikerül az index címlapra, akkor ezrek olvassák. A linkelt posztot! És nem a blog hitvallását.

Ha valaki "vicces, poénos, nevettetős" blogot készít, akkor a blog legyen vicces, poénos, nevettetős.

Ez a poszt nem az, hanem egy komoly(nak látszó) valami. Ha valaki ennyire nem tudja pozícionálni a blogját és magát, illetve a blogon megjelentetett írásokból ennyire nem látszik a szándék, az bizony szembesülhet azzal a véleményözönnel, ami itt olvasható.

Ezekkel a véleményekkel én is messzemenően egyetértek, de nem a mikrohullámos cikk tartalma, hanem a blog súlyos szereptévesztése miatt!!!

pitonkigyo 2013.03.14. 20:41:57

Nem értem az illusztrációt, a növényeknek ugyanaz a tápanyag kell mint az embereknek? Trágyázás?

WildBear 2013.03.14. 21:14:42

Én a cikkírónak eltörném a kezét, hogy ne tudjon ekkora marhaságokat írni.
Értem én hogy MA viccnek szánta, meg abszurdnak, meg szatírának, de van fogalmatok róla, hogy HOLNAP ezt már hányan fogják tényként terjeszteni...?

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 00:15:09

A mikrohullámmal az a gáz, hogy belülről melegít, sőt forral. Ezzel hazavághatja az étel ízét, és lokális gázfejlődést is eredményezhet, ami az étel állagát is hazavághatja. Ez a nagy baj, ez a mikró igazi rákfenéje.

A posztíró többi sületlenségére nem is mondanék semmit, talán már csak a "mikróhullám elferdíti az étel karmáját" és a "földsugárzás elnyelése szempontjából a mikróhullámmal kezelt alapanyagok két Egely-nagyságrenddel rosszabbul teljesítenek" mondatok maradtak ki a tudományos értekezésből.

pizzaboy 2013.03.15. 08:23:14

@Pierr Kardán: ahha! Így lett egy Hírcsárdás bejegyzésből is "hiteles" Színes RTV cikk ugye?

WildBear 2013.03.16. 09:31:01

@tundrazuzmo: VICCNEK SZÁNTA !!!
NEM KOMOLY !!

bioLarzen 2013.03.19. 21:21:12

@tundrazuzmo: "A mikrohullámmal az a gáz, hogy belülről melegít, sőt forral."

Ez azért így erős általánosítás. Egy anyag víztartalmától nagyon nagyban függ, milyen gyorsan melegíti fel a mikró. Vannak olyan ételek, amik belül még hidegek, kívül meg tűzforrók.

Abban van igazad, hogy a homogén anyagot belülről kezdi el melegíteni a mikrohullám.

A cikk pedig a "szokásos", pontatlanságoktól és félrevezető kijelentésektől hemzsegő, áltudományos bulváranyag.

bio

WildBear 2013.03.20. 10:39:32

@bioLarzen: VICCBŐL írta a cikket ! Ne vedd már komolyan !

bioLarzen 2013.03.20. 16:17:25

@WildBear: Szia,
aha. Hát ez nekem nem derült sajna ki.
Akkor természetesen tárgytalan a dolog.

bio

WildBear 2013.03.20. 19:54:46

@bioLarzen: Helló,
az a nagy gond, hogy ha itt többeknek nem derült ki hogy ez vicc, akkor még sokan lesznek ugyanígy, és gondolják azt, hogy ez komoly.
Azaz: pár hónap múlva tényként fogják leírni bizonyos körök azt, amit itt viccből írt a blogger.
Ezért tartom én nagy farokságnak ezt a fajta "viccelődést".

bioLarzen 2013.03.21. 12:34:36

@WildBear: Hát, igen. Épp nemrég írtam valahol, hogy egyszerűen nem lehet olyan nyilvánvalóan nem igaz poént leírni, hogy valaki ne vegye komolyan, ha nem rakok mögé egy szmájlit, vagy nem írom utána, hogy ez pojén volt, bacchus!

bio

nál 2013.03.22. 13:07:00

@bioLarzen:
Szerintem nem az a gond, hogy nincs szmájli a végén. Irodalmi, stilisztikai eszközökkel is el lehet érni, hogy az (értő) olvasónak egyértelmű legyen az írás célja, üzenete.
A probléma inkább ott van, hogy egyrészt a szerző nem él ezekkel, másrészt pedig ebben a témában annyi ostoba cikk megjelent már, hogy nehéz szűrni, mit is gondoltak abból komolyan.
Őszintén szólva nekem sem jött le, hogy itt most valamiféle parodizálással próbálkozik a posztoló, szóval elkönyveltem egy újabb hülyének, pedig nekem a munkám része, hogy szövegeket értelmezzek és írjak.

nál 2013.03.22. 13:08:17

@nál:
Ja, és egyetértek @WildBear: posztjával a veszélyeket illetően.

bioLarzen 2013.03.22. 18:21:06

@nál: "Szerintem nem az a gond, hogy nincs szmájli a végén. Irodalmi, stilisztikai eszközökkel is el lehet érni, hogy az (értő) olvasónak egyértelmű legyen az írás célja, üzenete."

Na, pont ezt gondolná a józan gondolkodású ember. De nem. egyszerűen nincs az a nyilvánvaló poén, amit legalább egyvalaki ne venne komolyan.

Egy példa: egy másik blogon jelent meg egy cikk, az 1927-es ún. Solvay-konferenciáról egy csoportkép. Erről a konferenciáról annyit kell tudni, hogy a fizika akkor legeslegnagyobb agyai vettek rajta rész, csupa olyan név, ami ma a fizikakönyvekből, Nobel-díjasok listájáról, illetve a periódusos rendszerből köszönnek vissza: Bohr, Einstein, Becquerel, Schrödinger, Heisenberg, Picccard, Bragg, Planck, stb... A krém krémje. Ennek a cikknek a kommentfolyamában is felvetődött pont ez a kérdés, hogy bármilyen nyilvánvaló is egy poén, legalább egyvalaki komolyan fogja venni. Nos, ezek után benyomtam egy poént - rögtön ezutáni kommentben -, miszerint azért szívesen elbeszélgetnék ezzel a Solvayval, milyen király, hogy egy magyar nemes ilyen nagy eseményt hozott össze. Ehhez tudni kell, hogy a fizikatörténet iránt érdeklődőknek a Solvay pont emiatt a konferenciasorozat miatt közismert név, köztudott, hogy az illető egy belga fazon, nem magyar. Mégis, valaki rögtön válaszolt, hogy Solvay nem magyar volt, hanem belga. Abban a környezetben ez egy több mint nyilvánvaló poén volt, mégis komolyan vette valaki.

Másik példa: cikk arról - még anno - hogy durván drágulni fog a benzin. Kommentben benyomom, hogy milyen király, hogy most töltettem tele a benzines öngyújtómat, így mennyit fogok majd spórolni. Hárman is válaszoltak, hogy annyi benzinnel azért nem fogok túl sokat spórolni, hisz az nincs egy deci...

Szóval, mondom, nincs az a nyilvánvaló poén, amit valaki komolyan ne venne...

bio

nál 2013.03.23. 10:48:07

@bioLarzen:
Emlékszem a csoportképes esetre, "ott voltam" én is. Értem is az álláspontodat, de azért van egy nagy különbség: mindkét esetben egysoros poénok voltak azok, amiket mások nem értettek.
Itt azonban egy teljes cikk állt rendelkezésére a szerzônek, és mégis... Az egész poszt igazából olyan, mint egy stílusgyakorlat - hogyan írjunk ostoba cikket ostoba embereknek. A gond tényleg csak az, hogy ezzel tele az internet, ez nem teljesítmény.

bioLarzen 2013.03.23. 11:47:51

@nál: De tudod, a tökéletes paródiával általában pont az a baj, hogy nem derül ki róla, hogy paródia ;)

No, persze nem mentegetem a dolgot: benéztem, ez van.

bio

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.04.10. 08:16:07

FBről **
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű
kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikróhullámú
sütőben.Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.
A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,gázégős tűzhelyen
forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a
...magok 25%, micróhullámú sütőben 0%-a kelt ki.
A micróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra,
fertőtlenítésre.Hogy mire nem, azt lejjebb olvashatjuk.Szerintem van
igazság szavaidban!
Én kb. 2 és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag
dobozban szállítanak házhoz és melegítem a mikróban .Októberben
műtöttek, jelenleg a ötödik kemónál tartok................
Üdv!A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az
ételekmolekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált
ételtől,degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az
ilyen ételeket
fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre
jobbanelhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott,
ahol aszervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez
már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött,
melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos
beteggé "eszi" magát.
környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik
fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?
Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a
mikrohullámú sütőket!
Svájci orvosok 8 önként jelentkező, makrobiotikusan
táplálkozószemélyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai
Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A
kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot
kaptak.
Elsőként egy biotermelő nyers tejét, felforralva, harmadikként a berni
cégtől származó pasztőrözött tejet,Negyedikként biozöldséget,
hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként
ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért
vettek,és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték.
Az eredmény a következő lett:A mikrohullámú sütőben melegített,
felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti
alanyok vérében szignifikáns (döntően
meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin
érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént),
valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya.
A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt)
esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak
meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített
zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is
megállapították, hogy a mikrohullámú energia a
táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a
fizikaifolyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is
megállapította. Amikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok
vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben
patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő)
folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is
előidézhetnek, okozhatnak."
NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN
!!!!CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI,
MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY
DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI, AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.
A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.AZ ÉTEL
TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,HANEM EGYSZERŰ
PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.
Küldjétek el és mondjátok meg mindenkinek, aki fontos Nektek, ezt kéri
az üzenet küldője!!!!!!

WildBear 2013.04.10. 11:36:58

@wmiki: És hidd el, lesz sok olyan alulművelt, aki ezt is elhiszi....
süti beállítások módosítása